Dezvoltă-ţi puterea de concentrare şi viteza prin jocuri online!

Posted: februarie 3, 2014 in Joace
Etichete:, ,

jocuri online, jocuri gratis si jocuri 3d

A game a day, keeps the doctor away!

De câte ori ați auzit pe cineva spunând „Jocuri online? sunt rele pentru tine!” sau „Ridică-te de pe scaun și fă exerciţii” sau „Jocurile astea îţi vor distruge viaţa socială”. Acestea sunt lucruri pe care mulţi le aud în fiecare zi, atât de la părinți, cât şi de la medici, mass-media, profesori, etc. Societăţii noastre i-a fost spălat creierul astfel încât să creadă că aceste jocuri online sunt rele, şi astfel jocurile în general, au o conotație negativă.

Mulți oameni însă, nu reușesc să vadă binele din aceste jocuri online, pur și simplu le categorisesc ca fiind o pierdere de timp, şi că nimic bun nu ar putea rezulta din ele. Şi dacă v-aş spune totuși, că jocurile pot fi bune pentru voi? Aţi fi interesaţi de ele?

Credeţi sau nu, din aceste jocuri 3d poate rezulta şi ceva bun. De fapt, unii ar putea merge chiar mai departe de atât, şi să spună că acei copii care joacă jocuri online, au într-adevăr un avantaj faţă de copiii care nu o fac, şi să ştiţi că este un fapt dovedit. Copiii s-au schimbat! Nu mai sunt versiunile mici ale părinţilor. Datorită tehnologiei cu care cresc, sunt capabili să înveţe singuri, în moduri noi şi diferite, iar una din metodele în care pot face asta, este jucând jocuri gratis complexe, jocuri care există în ziua de astăzi.

Jocurile nu mai sunt la fel de simple cum erau odată. Uitaţi-vă la jocurile recente de strategie în timp real, la franciza Civilization de exemplu. Unele jocuri online sunt foarte complexe şi este nevoie de o doză bună de micro-administrare şi organizare, aptitudini pe care le folosim în societate, zi de zi.

Navigarea diferitelor ambianţe complexe ale jocurilor pe calculator ajută la orientarea mai bună în spaţiu, iar răspunsurile rapide la evenimentele virtuale îmbunătăţesc timpii de reacţie, dar şi coordonarea şi planificarea dintre ochi şi mâini.

Mulţi cercetători spun că aceste jocuri 3d sunt bune pentru vedere. Clipirile constante şi acţiunea îţi menţin ochii într-o continuă mişcare, îmbunătăţind foarte mult timpul de reacţie. Jocurile video, îmbunătăţesc de asemenea şi sensibilitatea la contrast, ceea ce înseamnă că putem observa schimbări mici foarte uşor.

Jocurile în general, cufunda jucătorii într-un mediu în care trebuie să fie mereu pregătiţi să reacţioneze la evenimente neprevăzute, în care trebuie să răspundă instantaneu la informaţia vizuală, într-un mod fizic foarte precis.

Multe jocuri gratis implementează şi puzzle-uri care te pun serios pe gândit, şi la care trebuie să te străduieşti foarte mult pentru a trece de situaţia în care te afli. Aceste jocuri îţi pun mintea la contribuţie şi sunt foarte sănătoase pentru creier.

Acum, să ne uităm puţin înapoi la oamenii care spun că gaming-ul nu este social. Cred că este o declaraţie teribil de greşită. Gaming-ul în general este mult mai social decât cred majoritatea oamenilor. Să ne uităm mai întâi la jocurile online. De fiecare dată când eşti logat, vorbeşti şi interacţionezi cu oameni. Este mult mai social decât să citeşti o carte, să-ţi faci temele sau să te uiţi la televizor. Interacţionezi cu oameni, chiar dacă o faci prin intermediul internetului, dar  vorbeşti cu oameni reali.

Dacă stai puţin şi te gândeşti, să ştii că are sens. În funcţie de cerinţele şi caracteristicile acestor jocuri 3d, acestea pot avea un efect mai mult decât benefic în dezvoltarea ta. Acestea fiind spuse, desigur că nu este sănătos să stai 10 ore pe zi să te joci, dar câteva ore nu-ţi pot face rău.

Privind în viitor, pot doar spera că aceste jocuri online vor fi într-o lumină mai bună, în mass-media, şi nu numai. În momentul acesta sunt privite de sus în societate, şi încă nu sunt acceptate pe scară largă.

Arată acest articol persoanelor cunoscute, arată-le informaţiile,  arată-le că aceste jocuri online nu sunt atât de dăunătoare pentru sănătate, aşa cum cred majoritatea. Arată-le că jocurile POT fi bune pentru o dezvoltare armonioasă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s