Ofiter da in judecata Youtube pentru desene animate cu „Bule de apa”

Posted: februarie 17, 2011 in O lume ciudata
Etichete:, , , , , , , ,

Bula

I`m back cu o stire de senzatie, as vrea sa spun de ultima ora, dar e destul de veche (anul trecut) desi putini cred ca stiu de ea.

Un ofiter de politie din judetul Iasi, a dat in judecata Youtube pentru gazduirea unui video in care a abuzat un protestatar pentru ca sufla cu bule de apa in el. Poreclit „Ofiterul Bula” , Ionut Constantin a ajuns faimos vara trecuta, cand un protestatar de 20 de ani „Dana Maftei” a inceput sa sufle cu bule de apa in ele.

Ofiterul ia spus ca daca o singura bula il va atinge, o va aresta pentru asalt : „Vrei sa momesti politia. Chestia aia contine detergent, daca o dai pe mine sau pe un coleg de-al meu, si ii intra in ochi, vei intra in custodia politiei.”

Tinta procesului nu este videoclipul cu pricina, ci mai degraba o serie de desene animate postate de la arestare, ilustrandu-l pe ofiter arestand persoane cum ar fi Basescu si mos Craciun…

Ofiterul a zis ca l-au facut subiect de batjocura, desi unii ar fi mai degraba de acord cu faptul ca ofiterul nu prea a facut o treaba destul de buna in cadrul postului pe care il detine. Ionut Constantin vrea 1.2 milioane de dolari pentru daune. De asemenea cere ca Youtube sa arate identitatea caricaturistului „theforcebewithme”, dar si a celor 24 de persoane care au comentat pe site.

„Acest nivel de ridiculozitate depaseste ceea ce este rezonabil” a declarat avocatul ofiterului. Acesta a mai zis: „Motivul pentru care am ajuns in instanta, este acela ca oamenii au dreptul de a se proteja impotriva acestui tip de hartuire.”

Contul care a postat desenele animate a fost inchis, iar videoclipul original a disparut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s