Sforaitul poate distruge creierul

Posted: noiembrie 16, 2010 in Stiinta
Etichete:, ,

Sforait cronic

Oamenii de stiinta italieni sustin ca sforaitul cronic in timpul noptii genereaza modificari distructive la nivel cerebral, prin reducerea cantitatii de materie cenusie si diminuarea considerabila a facultatilor mintale, potrivit unui studiu publicat in ultimul numar al revistei American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

Descoperirea a fost facuta de o echipa de cercetatori de la Institutul San Raffaele din Milano. Cercetatorii au comparat un grup de persoane care sufera de sforait cronic cu unele care nu sufera de o asemenea disfunctie. In cursul studiului, au fost examinate atat anatomia creierului subiectilor, cat si abilitatile mintale, incliv memoria, atentia, perspicacitatea, gandirea abstracta.

In cazul persoanelor care sforaie, s-a descoperit o lipsa semnificativa de materie cenusie, in special in acele zone ale creierului, responsabile de gandirea abstracta si rezolvarea diferitelor probleme

Testele de inteligenta au relevat in cazul celor care sforaie, abilitati mintale mai reduse in comparatie cu persoanele care nu se confrunta cu o astfel de problema.

Savantii italieni au descoperit si modalitatea prin care pot fi ajutate persoanele cu acest gen de probleme. Materia cenusie poate fi restabilita prin terapii respiratorii adecvate, ceea ce s-a demonstrat in cadrul experientelor. Cercetatorii promit sa continue sa aprofundeze studiile in problema recuperarii creierului celor care sufera de sforait cronic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s