De ce trebuie sa fie totul online ?

Posted: noiembrie 11, 2010 in Bani & Internet
Etichete:, , , , , , , , ,

Offline sau Online

Am observat o tendinta ciudata in ultimii ani. Ma gandesc la faptul ca este, pur si simplu un moft, ca inginerii, programatorii si managerii sa prolifereze produse ieftine si disponibile in cantitati industriale. Chestia asta li se urca la cap ! Nu este vorba doar de un domeniu sau altul, chestia asta este peste tot, chiar daca au nevoie de ea sau nu, o vezi online.

Cele mai mari 3 domenii in care observam ca se intampla asta cu un abadon nesabuit sunt jocurile, hardware-ul si serviciile pentru clienti. Motivul este, daca nu destul de clar, foarte simplu. Intreprinderile fac lucruri doar pentru un singur motiv – profitul – fie el pe termen scurt sau pe termen lung. Interprinderile cred ca pot aduce pe piata un produs sau un serviciu superior, care va atrage noi clienti, sau cred ca pot duce clientul in punctul de a obtine mai mult bani de la el. Din pacate, cred ca cele mai multe dintre ele, pur si simplu doresc sa obtina cat mai multi bani; dau si un exemplu.

Cuvantul Hardware ma duce cu gandul la: producerea unor mai bune hardware-uri, dar ideea nu este deloc imuna la dorinta de a extrage bani de la consumatori. Am observat in ultimele saptamani, fratele meu se juca cu Eye-Fi wireless SD card, dar si cu Logitech Harmony remote pentru Xbox 360. Ambele au nevoie de o conexiune la internet, dar nici una nu cere de fapt conexiune pentru indeplinirea functiilor sale. In ambele cazuri nu numai ca o conexiune este necesara dar userul trebuie sa-si creeze si un cont pe adresa de web a companiei.

In cazul telecomenzii Harmony Logitech, aceasta le permite sa ofere proaspetele fisiere de configurare pentru noul A/V hardware, de indata ce este eliberat. De asemenea le permite sa colecteze date cu privire la cine foloseste hardware-ul/ cu ce il foloseste, date folositoare pentru companii in scopuri de marketing.

Cardurile de Eye-Fi wireless SD functioneaza in acelasi fel, trebuie sa „lovesti” serverul de la distanta pentru a trimite date pe computerul local. Acest lucru a fost corectat in cea mai noua reviziure a tehnologiei Eye-Fi, dar este o caracteristica inclusa doar pe harware-ul cel mai scump, vizat de profesionistii avizi, in cazul in care, broadband-ul/banda de upload anemica din Romania este, in mod legitim, paralizata.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s