cum sa faci bani din blog

Sa scrii un blog este cea mai usoara cale pentru un scriitor freelancer(independent), de a-si face munca disponibila pentru public. Cei mai multi o fac de placere, dar poate fi si profitabila !

Sa faci bani dintr-un blog este posibil, sunt ceva exemple de persoane care au avut succes. Cheia, in primul rand, este sa ai un blog distractiv, care sa-ti construiasca o audienta. Urmatorul pas este sa te obisnuiesti cu toate posibilitatile care exista, de a face bani dintr-un blog.

Incorporarea Publicitatii Contextuale

Programele de publicitate cum ar fi Google’s Adsense, sunt usor de incorporat intr-un blog. Ele genereaza reclame legate de constinutul fiecarui entry pe blog, iar proprietarul blogului primeste un procent din veniturile generate din publicitate.

Comercializarea directa de spatii publicitare

Un alt mod de a te ocupa de publicitate este sa de vinde spatiul de pe un blog direct pentru agentii de publicitate. Avantajul acestui fapt este ca ofertele pot fi „lovite” ceea ce garanteaza o anumita suma de bani pe o anumita durata. Asta necesita ceva mai multa vanzare si administrare din partea bloggerului, dar poate avea recompense.

Promovarea

Similar cu publicitatea, este promovarea directa a unei companii sau produs intr-un blog. De exemplu, daca un scriitor este un fan sau un expert pe un anumit produs, sau companie, iar scriitorul creeaza un blog de divertisment informativ, dedicat acestui produs, atunci ar putea fi posibil sa se faca un contract de sponsorizare, in cazul in care produsul sau compania este activ promovat pe site.

Vanzarea

Devenind un asociat pentru o companie cum ar fi Amazon, permite scriitorilor de a vinde o mare varietate de produse prin intermediul link-urilor de pe blog-urile lor, si, in schimb vor primi un procent din profituri. Exemplul cel mai evident in acest sens, este un blog dedicat recenziilor de carti, in cazul in care exista link-uri pentru oamenii care vor sa cumpere cartile prin inermediul unui cont la Asociatia Amazon a blogerilor.
Link : Asociatia Amazon
 

Auto-promovarea – Servicii de vanzare

Un blog poate fi folosit pentru a promova serviciile pe care insssi scriitorii le ofera. De exemplu, daca scriitori ofera servicii de editare, cursuri de scris, sau au un e-book pentru cursuri sau consiliere, atunci blogul poate fi o vitrina pentru ei

A blog may be used to promote services that the writers themselves offer. For example, if writers offer editing services, writing courses, or they have e-books of their courses or advice, then the blog can be a shop window for them.

Auto promovarea – Marfuri de vanzare

In urma celor de mai sus, este posibil ca bloggerii sa-si vanda marfa proprie direct de pe bloguri. In cazul in care bloggeri sunt, de asemenea, artisti sau fotografi, de exemplu, atunci ei pot scrie despre munca lor, sa o prezinte si sa o vanda direct de pe blog. Umoristi pot vinde, de asemenea, elemente cum ar fi cani, tricouri, autocolante, sau felicitari cu slogane pline de umor imprimate pe ele, folosind o companie de genul Cafepress.

Blogging pentru altcineva

Companiile angajeaza scriitori pentru a-si mentine blogurile la zi. Reclame pentru joburile de genul asta pot fi gasite pe site-urile pentru scriitori independeti, de genul Elance.

Transforma blogul intr-o carte

Blogurile care sunt colectii de povestiri umoristice, blogurile  care ofera consiliere pe un anumit subiect, jurnale personale care pot fi citite ca o nuvela: toate acestea pot fi transformate in carti, fie folosind un print la cere, cum ar fi Booksurge Amazon sau Createspace, sau prin crearea si vanzarea de carti electronice direct catre public prin intermediul blog-ului in sine.

Indiferent ce metoda este folosita, ideea este ca blog-ul trebuie sa fie distractiv, informativ si popular. Construirea unui public regulat, si pastrarea lor este cruciala pentru succesul de a face bani din blogg-ing

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s