Bloggerita arestata pentru ca facea, ce facem cu totii.

Posted: octombrie 31, 2010 in O lume ciudata
Etichete:, , , , , , , , , ,

O blogherita cunoscuta din Vietnam, Le Nguyen Huong Tra, a fost arestata weekend-ul trecut. Crima ei ? Denigrarea unui inalt oficial al Partidului Comunist si a familiei sale.  Blogul ei, Co Gai Do Long, este unul dintre cele mai cunoscute din Vietnam, si ea abordeaza in mod regulat probleme politice cu umor. Se pare ca ministrul adjunct al securitatii publice Toan Nguyen Khanh nu are nici un fel de simt al umorului.

Pe 14 Octombrie, Tra a sustinut ca:

Toan a acordat favoruri pentru un concurs de Regina a Frumusetii si pentru diverse interprete care au fost amantele fiului sau, Nguyen Trong Khanh, un afemeiat si un drogat.

Intr-un post de genul: post-sters-dar-postat-in-alta-parte, ea a pretins ca Toan i-a dat fiului sau un loc de munca in politica si i-a acuzat in continuare fiul pentru consumul de droguri.

Acum, daca dau un search scurt pe „GOAGLE” de genul : „I hate President Obama”, primesc 36, 100 rezultate. Daca inlatur cuvantul „President” din sirul de cautare, ajung la 87, 900 rezultate.

In cele din urma, cautarile ma duc pe un site, al carui link nu-l voi da, si care are cuvintele „I hate Obama” chiar in URL. Site-ul contine poze photoshopate, comentarii deranjante si disidenta generala, Proprietarul site-ului nu a fost arestat, si nici proprietarii nici unui grup de pe facebook, de genul „I hate George Bush”.

Desigur, Vietnam nu se afla in Statele Unite. De fapt, in ultimele saptamani, Vietnamul i-a cam luat de c***e pe bloggerii plictisitori.

Si ca sa mai dau un exemplu, pe 13 August, un blogger de nationalitate franceza, Pham Minh Hoang, a fost retinut. Preda la Scoala Politehnica. Crima lui ? Ceva despre violarea articolului 79, care se refera la o tentativa de rasturnare a guvernului. De fapt el vorbea despre minereurile de bauxita din Vietnam, subiect care este, in aparenta, interzis.

Informatii false ? Sa scrii despre proteste ? Subiecte interzise ? Nu cred ca am mai avea bloggeri in Romania, dar s-ar aresta persoanele care fac chestii de genu’.

Nu sunt sigur ce crede Vietnamul ca va realiza. Citatul asta din articolul lui Tra, spune tot.

Guvernul ar trebuie sa realizee, indiferent de ce v-a face, ca oamenii vor continua sa critice autoritatile online. Acesta este o batalie pe care guvernul deja a pierdut-o.

Fiti fericiti ca aveti voie sa criticati in voie. Stergerea comentariilor este ceva mai usor de manevrat decat puscaria.

Tu ai risca sa fii arestat pentru ca bloguiesti despre ceea ce crezi ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s